گالاتاسارای
از دیرباز مردم

ترکیه علاقه ی فراوانی به ورزش و فعالیت های بدنی و رزمی داشتند.و پادشاهان این کشور به فرزندان خود ورزش های سنتی را آموزش میدانند تا بدنی ورزیده و آماده برای زمان های جنگ و رزم داشته باشند.در ابتدا ورزش های رزمی در ترکیه طرفدار بسیاری داشت و مردان خواهان هیکل هایی بزرگ و آماده برای جنگ بودند و برای آن تلاش میکردند.و بیشتر به صورت انفرادی ورزش و  تمرین های خود را انجام میدادند.البته ورزش هایی مانند شمشیربازی که مردان ترک تبحر خاصی در آن داشتند به صورت گروهی و سنتی انجام میشد.
اما بعد از گذشت سال ها و ارتباطات ترکیه با کشورهای اروپایی انجام ورزش های دیگر هم در این کشور مرسوم شد.ورزش هایی مانند فوتبال،بسکتبال،و دیگر ورزش های گروهی متداول شد.

فوتبال در ترکیه
فوتبال در ترکیه


یکی از ورزش های تیمی مورد علاقه ی مردم ترکیه فوتبال می باشد که از اواخر قرن نوزدهم آن ها را به خود شیفته کرده است.البته به دلیل افکار سنتی و تازه وارد شدن این ورزش به کشور و جلوگیری از هجوم مردم برای تماشاکردن بازی فوتبال این بازی ممنوع شد.و در محله های مسلمان نشین فوتبال بازی کردن کمتر به چشم میخورد و تنها در بخش های اروپایی نشین این بازی انجام میشد.در قرن بیستم پیشرفت بسیاری در این ورزش صورت گرفته است.
در آن زمان تجار خانواده های خود را برای

زندگی به ترکیه می آوردند.تجار انگلیسی که در اوقات فراغت خود فوتبال بازی میکردند و از آن لذت میبرند مردم ترک را هم ترغیب به بازی می کردند و انگلیسی ها توانستند اولین مسابقه تیمی فوتبال را انجام دهند.
به طوریکه ترکیه در سال های 1996 و 2000بدون ترس و با نیرویی قوی در جام ملت های اروپا شرکت کردند و با علاقه ی زیادی که به این ورزش داشتند توانستند در سال 1998 تیم ملی آلمان را شکست دهند.و خوشحالی وصف نشدنی در ترکیه ظاهر شد.و فوتبال از آن زمان ورزش اصلی ترکیه به حساب آمد.
تیم ملی ترکیه در مقابل تیم های اروپایی بسیار حرفه ای و محکم بازی میکردند.و آنقدر این ورزش را قبول داشتند و به آن علاقه داشتند و در مسابقات شرکت میکردند و به جنگ تیم های بزرگ میرفتند.
در سال 1923 فدراسیون فوتبال ترکیه فعالیت خود را شروع کرد و و پس از موفقیت در جام جهانی 1954 دچار رکود شد که با ورود سرمایه گذاران در اواخر دهه هشتاد میلادی و افزایش سرمایه فوتبال طرفدار زیادی پیدا کرد و رو به پیشرفت رفت.
و پس از آن در سال 1992 با علاقه ی زیاد رئیس جمهورترکیه به فوتبال و کسب درآمدهای زیادی از ورزش فوتبال از حالت دولتی به حالت خصوصی تبدیل شد.و دولت به دادن وام های کلان به باشگاه ها و خصوصی شدن آن ها را مهیا کرد.
سرمایه گذاری ها در فوتبال به صورت های مختلف انجام میگرفت در روشی دادن حق امتیاز و مالکیت باشگاه و بعدی خرید سهام باشگاه و سرمایه گذاری بر روی بازیکن ها بود
در سال 2000 تیم فوتبال ترکیه (گالاتاسارای) توانست در یوفا برنده شود.وتیم دچار پیشرفت های زیادی شده بود که حتی تیم های معروف اروپایی جلودار آن نبودند.
چند تیم ترکیه به نام های گالاتاساراى،فنر باغچه،بشکیتاش و ترابزون اسپورهستند که طرفداران زیادی دارند.و هر کدام از تیم ها طرفداران خود را دارد که تا به امروز بازی های متفاوتی داشته اند.

فوتبال ترکیه

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها